Babiččina rosolka s rumánkem
Hlavním hrdinou receptů našich babiček je tentokrát heřmánek, kterému se také říkalo rumánek. Poslouží k výrobě rosolky.
Ingredience
- 0,7 l pálenky
- 20 dkg hnědého cukru
- 2 snítky bazalky
- 3 snítky šalvěje
- 3 lístky levandule
- 1 lžíce sušeného heřmánku pravého
- snítka rozmarýnu
Bylinky dáme do sklenice, prosypeme cukrem a zalijeme alkoholem. Lahev uzavřeme a necháme stát šest týdnů na slunném místě. Dvakrát týdně obsah protřepeme. Hotovou rosolku přecedíme přes plátýnko a nalijeme do čisté tmavé lahve.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.