Babiččina omáčka žlutá cibulová
Mezi majstrštyky všech hospodyněk patřily omáčky. Uměly jich celou řadu, recepty se dědily a také vylepšovaly. Proto omáčka od maminky chutnala jinak, než od manželky...
Recept uvádíme v původním znění, jak je zaznamenán v dobové kuchařce:
Rozkrájej drobně půl cibule, dej ji do hrnku, nalej na ni hovězí polévku a nech to chvilku povařit, do jiného hrnku dej dva krajíčky ve vodě namočeného a vymačkaného bílého chleba, kousek čerstvého másla. Potom to smíchej. Chceš-li, můžeš přidat trochu tlučeného kmínu. Tím stejným způsobem dělá se omáčka česneková.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.