Babiččina omáčka žlutá cibulová
Mezi majstrštyky všech hospodyněk patřily omáčky. Uměly jich celou řadu, recepty se dědily a také vylepšovaly. Proto omáčka od maminky chutnala jinak, než od manželky...
Recept uvádíme v původním znění, jak je zaznamenán v dobové kuchařce:
Rozkrájej drobně půl cibule, dej ji do hrnku, nalej na ni hovězí polévku a nech to chvilku povařit, do jiného hrnku dej dva krajíčky ve vodě namočeného a vymačkaného bílého chleba, kousek čerstvého másla. Potom to smíchej. Chceš-li, můžeš přidat trochu tlučeného kmínu. Tím stejným způsobem dělá se omáčka česneková.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.