Zeleninová poliuka s bejlím
Kuchyni našich babiček v červnu kralovaly bylinky. Hodily se do polévek, omáček, pod maso i na oléčovadla. Všechno si postupně vyzkoušíme. A začneme zeleninovou poliukou s bejlím.
- 1 větší kedlubna
- 3-4 mrkve
- sůl
- mletý pepř
- kysaná smetana
- vopich (libeček)
- čerstvá majoránka
- 1 vejce natvrdo
Oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostky a v osolené vodě povaříme 10 minut. Potom polévku propasírujeme. Přidáme na kolečka pokrájenou mrkev, opepříme a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme lístky čerstvé majoránky a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme či opepříme. Na talíři vložíme do polévky lžíci smetany a ozdobíme kolečkem vajíčka natvrdo. Posypeme posekaným vopichem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.