Závinec indiánský s mandlemi

Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou, že na trzích ve městech byly i v dobách našich babiček dostupné exotické suroviny. Třeba mandle. A přidají recept na závinec indiánský.

Recept uvádíme v původní podobě, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:

Prohněť hodně na vále 21 dkg másla, 10 dkg cukru, 35 dkg mouky, 6 žloutků a 2 tabulky strouhané čokolády. Pak vezmi 14 dkg oloupaných mandlí a nakrájej je na úzké nudličky. Polovic jich dej do těsta a udělej z něho závinec asi na 3 prsty vysoký, potři jej vejcem a posyp ostatními mandlemi a cukrem. Polož pak závinec na plech, pokrytý namazaným papírem a pec zcela zvolna. Upečený závinec rozkrájej dokud jest teplý na kusy v tlouštce prstu, polož tyto opět na plech a dej je hodinu v mírně teplé troubě oschnouti.