Zajíšený bandory s bejlím
Předvelikonoční půst se chýlí ke konci, na Velký pátek někteří zbožní lidé nejedli vůbec. My na sebe nebudeme tak přísní a z receptů našich babiček vybereme zajíšený bandury s bejlím.
Ingredience
- 80 dkg brambor
- ¼ l smetany
- ¼ l mléka
- 4 vařená vejce
- kousek másla
- 1 malá cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- hrst bylinek
- sůl
- ocet
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme brambory, osolíme, promícháme a zalijeme trochou vody. Přivedeme k varu. Když jsou brambory skoro měkké, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali mouku, smetanu, nadrobno posekané bylinky a lžíci octa, promícháme, a ještě chvilku povaříme. Nakonec vmícháme na kousky pokrájená vařená vejce a podle chuti dosolíme či okyselíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka