Vuřty v pivu
K masopustnímu období patří nejen dobré jídlo ale dobré pití. A to už na počátku minulého století představovalo pivo. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nahlédnou do dobového tisku a přidají recept na vuřty v pivu.
- 1 kg vuřtů
- ½ l černého piva
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
Na pekáček nalijeme tmavé pivo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, a na půl překrojené vuřty a třený česnek. Vložíme do trouby a "pečeme", dokud cibule nezměkne. Pro výraznější chuť se může přidat sůl a pepř. Jako přílohu podáváme chléb.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová