Vomasta z černé ředkve

V zahrádkách našich babiček bylo touto dobou už většinou sklizeno, ale jednu zeleninu bychom tam ještě našli. Černou ředkev. A právě o ní bude další z receptů, které redaktor Jaroslav Hoření natáčí s etnografkou Vladimírou Jakouběovou.

Ingredience
  • ¼ kg tvarohu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 větší ředkev
  • kmín
  • sůl

Tvaroh rozmícháme se smetanou, přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou ředkev, tlučený kmín, a dosolíme. Necháme proležet do druhé dne. Vomastu mažeme čerstvý tmavý chléb. Chutná i s vařenými bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.