Vomasta z černé ředkve
V zahrádkách našich babiček bylo touto dobou už většinou sklizeno, ale jednu zeleninu bychom tam ještě našli. Černou ředkev. A právě o ní bude další z receptů, které redaktor Jaroslav Hoření natáčí s etnografkou Vladimírou Jakouběovou.
Ingredience
- ¼ kg tvarohu
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 větší ředkev
- kmín
- sůl
Tvaroh rozmícháme se smetanou, přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou ředkev, tlučený kmín, a dosolíme. Necháme proležet do druhé dne. Vomastu mažeme čerstvý tmavý chléb. Chutná i s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.