Vomasta z černé ředkve
V zahrádkách našich babiček bylo touto dobou už většinou sklizeno, ale jednu zeleninu bychom tam ještě našli. Černou ředkev. A právě o ní bude další z receptů, které redaktor Jaroslav Hoření natáčí s etnografkou Vladimírou Jakouběovou.
Ingredience
- ¼ kg tvarohu
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 větší ředkev
- kmín
- sůl
Tvaroh rozmícháme se smetanou, přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou ředkev, tlučený kmín, a dosolíme. Necháme proležet do druhé dne. Vomastu mažeme čerstvý tmavý chléb. Chutná i s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.