Vomajda z lišek
Na podzim se sklízí úroda v sadu, na poli, i v lese. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají houbové povídání a také recept na vomajdu z lišek.
- 2 hrsti lišek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička nadrceného kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- máslo
- nasekaná petrželka a kerblík (kerblík podle chuti)
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 dl kysané smetany
- sůl
- pepř
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, utřený česnek a zlehka orestujeme tak, aby česnek nebyl hořký. Zaprášíme moukou a podlijeme 2 dl vody. Přidáme lišky, osolíme a za mírného podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Mouku rozmícháme v 1 dl vody a spolu se smetanou přilijeme k liškám. Přidáme petrželku, kerblík, osolíme, opepříme a provaříme asi 15 minut. Pokud je omáčka hustá, můžeme během vaření naředit vodou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.