Vomajda z lišek

Na podzim se sklízí úroda v sadu, na poli, i v lese. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají houbové povídání a také recept na vomajdu z lišek.

Ingredience
  • 2 hrsti lišek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nadrceného kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • máslo
  • nasekaná petrželka a kerblík (kerblík podle chuti)
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 dl kysané smetany
  • sůl
  • pepř

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, utřený česnek a zlehka orestujeme tak, aby česnek nebyl hořký. Zaprášíme moukou a podlijeme 2 dl vody. Přidáme lišky, osolíme a za mírného podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Mouku rozmícháme v 1 dl vody a spolu se smetanou přilijeme k liškám. Přidáme petrželku, kerblík, osolíme, opepříme a provaříme asi 15 minut. Pokud je omáčka hustá, můžeme během vaření naředit vodou.