Vepřová pečeně na česneku

Tentokrát nás v kuchyni našich babiček čeká recept na vepřovou pečeni na česneku, která patřila k podzimním oslavám úrody. S Vladimírou Jakouběovou natáčel redaktor Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 1 kg vepřového plecka
  • 10 dkg pokrájené slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 2 středně velké cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl 

Maso nakrájíme na kostky. V pekáči necháme zesklovatět na drobno nakrájenou slaninu,
přidáme drobně pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vše stejnoměrně osmahneme, pak přidáme osolené maso, které ze všech stran opečeme do růžova. Poté, při mírném podlévání, dusíme až do měkka. Hotový pokrm trochu zaprášíme moukou, ještě jednou ho osmahneme a necháme krátce povařit. Jako přílohu doporučujeme chléb.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.