Vepřová pečeně na česneku

Tentokrát nás v kuchyni našich babiček čeká recept na vepřovou pečeni na česneku, která patřila k podzimním oslavám úrody. S Vladimírou Jakouběovou natáčel redaktor Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 1 kg vepřového plecka
  • 10 dkg pokrájené slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 2 středně velké cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl 

Maso nakrájíme na kostky. V pekáči necháme zesklovatět na drobno nakrájenou slaninu,
přidáme drobně pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vše stejnoměrně osmahneme, pak přidáme osolené maso, které ze všech stran opečeme do růžova. Poté, při mírném podlévání, dusíme až do měkka. Hotový pokrm trochu zaprášíme moukou, ještě jednou ho osmahneme a necháme krátce povařit. Jako přílohu doporučujeme chléb.