Turnovské preclíky
Už na konci 19. století se v našem regionu konala řada vyhlášených vánočních trhů s řadou dobrot, třeba s preclíky. A recept na jejich přípravu mají Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenaly dobové kuchařky:
Propracuj na vále 25 dkg mouky, 25 dkg másla, 12 dkg cukru, půl litru kyselé smetany, 3 žloutky a 1 bílek v těsto, dobře je prohněť a dělej asi 18 cm dlouhé a jako prst tlusté tyčinky. Tyto pak zatoč v preclíčky, dej je na plech a pomaž je rozkvedlaným vejcem, posyp hrubým cukrem, sekanými mandlemi a pec je hezky zlatožlutě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka