Tlučené šišky
Do kuchyní našich babiček se tentokrtá vydáme pro recept na tlučené šišky a připomeneme dobový význam adventu.
- 1 kg brambor
- 40 dkg hladké mouky
- sůl
Brambory uvaříme ve slupce a hladkou mouku upražíme nasucho dorůžova. Oloupané horké brambory rozmačkáme a smícháme s praženou moukou. Nezapomeneme směs osolit. Mísení se provádí paličkou s hladkou stranou tak dlouho, až vznikne tužší těsto. Z něho pak vyvalujeme šišky, které uvaříme v horké vodě a poté posypeme mletým mákem, práškovým cukrem a polijeme máslem a sirupem. Není-li sirup z řepy, uvaříme ho z melty a cukru.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.