Tašky s jahodama podle receptu z Maloskalska

V dobách našich babiček se na jahody nechodilo jen na zahrádku. I Vladimíra Jakouběová jako dítě se svojí babičkou chodila na lesní jahody. A právě od babičky má recept na „tašky s jahodama". Babiččiny recepty natáčí redaktor Jaroslav Hoření.

Recept v podobě, jak ho uvádí dobová kuchařka:

Propracuj na vále pomocí nože 15 dkg mouky, 3 dkg másla, trochu soli a přimíchej 2 žloutky a tolik smetany, aby z toho povstalo jemné těsto. Vyválej těsto to lehce, vykroj ozubeným kolečkem čtverhrany, dej doprostřed každého lžíci hodně oslazených čerstvých lesních jahod, potři konce těsta bílkem, přelož je přes jahody a upec tašky tyto rychle v horkém másle neb sádle. Pak je posyp vanilkovým cukrem.