Svatební holoubata s bílou omáčkou
Masopust býval v dobách našich babiček obdobím svateb a tak se na svatbě zastavíme i v těchto receptech Vladimíra Jakouběové. Podíváme se, jak se stolovalo ve městě, a přidáme recept na holoubata s bílou omáčkou. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Uvař holoubata v hovězí polívce, rozkrájej je na čtvrtky a urovnej je na kuthánek. Udělej bílou jíštičku, vlej do ní hovězí polívky, nech to trochu povařit, pak to proceď na holoubata, dej k tomu trochu citronové kůry, lot tlučeného cukru, trochu květu, a nech to ještě trochu povařit. Když se to má dáti na tabuli, zacedí se to citronovou šťávou.
Takto se mohou připravovat i kuřata.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka