Srdíčka vskutku mandlová

Možná už máte svoje oblíbené vánoční cukroví napečené a přemýšlíte čím o nějaké změně. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření pro vás mají tip v podobě receptu na srdíčka vskutku mandlová.

Ingredience
  • 1. těsto:
  • 15 dkg hladké mouky, 5 dkg mandlí, 10 dkg másla, 5 dkg cukru,  1 vejce
  • 2. těsto:
  • 7 dkg mandlí, 12 dkg pískového cukru, 2 bílky, 1 lžíce kakaa

Mouku, cukr, ustrouhané oloupané mandle, máslo, vejce zpracujeme v těsto. Rozválíme v placku a a formičkou vykrájíme srdíčka. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukr a opatrně vmícháme mandle smíchané s kakaem. Hmotu natíráme na vykrájená srdíčka tak aby zůstal asi 3 mm volný okraj. Pečeme na suchém plechu, nebo na pečícím papíře ve středně vyhřáté troubě.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.