Srdíčka svaté Barbory
Svátek Barborek se v našem povědomí dochoval dodnes, ale obchůzky Barborek téměř zanikly. Stejně tak jako odhalování čarodějnic třešňovou větvičkou. Jak na to, napoví Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření a přídají recept na srdíčka svaté Barbory.
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce másla
- 5 žloutků
- 7 lžic bílého vína
- 2 hrnky hladké mouky
- olej na smažení
- moučkový cukr
- vanilka
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto. To vyválíme na placku o tloušťce přibližně 1/2 cm a z těsta vykrájíme drobná srdíčka, které usmažíme v rozehřátém oleji. Cukroví je křehké a při smažení se hezky nafoukne. Jednotlivé kousky krátce osušte na plátýnku nebo na papíře, a ještě horké obalte v moučkovém cukru s vanilkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.