Smetanové oplatky
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou slípánky. Tak se říkalo kulatým lázeňský oplatkám, které se pekly třeba v Lomnici nad Popelkou.
Recept uvádíme v původním znění, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:
Jedno vejce, 2 lžíce mouky, 6 lžic cukru, trochu skořice a půl litru sladké smetany se utře a nechá odpočinouti. Forma oplatková se pomastí, naplní se těstem a upekou se tenké oplatky, aby byly po obou stranách hnědé. Když se vyndají z formy, potřou se medem, posypou oříšky a slepí se.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.