Slanečky naložené podle Magdaleny Dobromily Rettigové

11. březen 2021

V časech našich babiček byl velký rozdíl mezi životem na venkově a ve městě. Projevovalo se to i ve vaření. Výběr surovin ve městech byl větší, týká se to nejen koření, ale i ryb. 

Slanečky naložené podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Stáhni kůži se třech mléčních slanečků, vlož je do mléka a nech je v něm přes noc ležet; druhý den je čistě omej, mlíčí vyndej do hrnečku, slanečky rozpul, kůstky vyndej, slanečky nakrájej na kousky a vlož je do hluboké nádobky; nyní mlíčí hodně rozetři se dvěma lžícemi oleje, a přidávej k tomu po lžících vinného octa, až máš dostatečně omáčky k pokrytí slanečků. Načež to ještě hodně kloktej, až to zhoustne; potom usekej drobounce jednu velkou cibuli, posyp s ní slanečky, nalej na to omáčku a uschovej to k další potřebě. V čase nouze poskytne to dobrou večeři.

Spustit audio