Šípkový šnaps
Pro zdraví i pro potěchu sloužil v dobách našich babiček doma připravený šípkový šňaps. Recept na něj zaznamenali Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 50 dkg šípků
- kousek skořice
- 2 hřebíčky
- 4 kuličky nového koření
- 2 lžíce rozinek
- 1,5 l třešňové pálenky
- na cukerný roztok 25 dkg cukru
- 1 l vody
Šípky očistíme, odkrojíme stopky a okvětí, přidáme rozinky, skořici, hřebíčky a nové koření. Zalijeme alkoholem a necháme čtrnáct dní odstát v teple, nejlépe na slunci. Poté rozpustíme cukr ve vodě, scedíme nálev ze šípků, smícháme s cukerným roztokem, nalijeme do lahví, a uložíme v chladnu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.