Rosolka s čarovným kořením a bejlím
V kuchyních našich babiček se, jak už víme, nejen vařilo. Své místo tu měly i magické praktiky a čarovné koření a bejlí. A to se podle Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního hodí k přípravě rosolky.
Ingredience
- 2 l červeného vína
- 1/2 l pálenky
- 1/2 kg cukru
- vanilkový lusk
- hřebíček
- celá skořice
- badyán
- tři lístky sušené máty
Nejprve si svaříme 1/2 l vína s cukrem, hřebíčkem a skořicí. Necháme vychladnout. Poté dolejeme zbytek vína a pálenky, nalijeme do lahví a uložíme do chladna.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?