Rosolka s čarovným kořením a bejlím
V kuchyních našich babiček se, jak už víme, nejen vařilo. Své místo tu měly i magické praktiky a čarovné koření a bejlí. A to se podle Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního hodí k přípravě rosolky.
Ingredience
- 2 l červeného vína
- 1/2 l pálenky
- 1/2 kg cukru
- vanilkový lusk
- hřebíček
- celá skořice
- badyán
- tři lístky sušené máty
Nejprve si svaříme 1/2 l vína s cukrem, hřebíčkem a skořicí. Necháme vychladnout. Poté dolejeme zbytek vína a pálenky, nalijeme do lahví a uložíme do chladna.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.