Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění
Učňovské vepřové maso z Frýdlantu
24. květen 2022
Za dalším oceněným výrobkem vás vezmeme do Frýdlantu, kde, jak název napovídá, na Střední škole hospodářské a lesnické vyrábějí polokonzervu Učňovské vepřové maso.
„Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy“, to je další kategorie značky Regionální potravina Libereckého kraje. Komise nejvíce body ohodnotila polokonzervu z frýdlantské Střední školy hospodářské a lesnické, kam se za ředitelem Miroslavem Kudrnou vypravil redaktor Jaroslav Hoření. A mluvil i s řeznickým mistrem Jaroslavem Štecherem, který na výrobu učňovského vepřového masa dohlíží.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka