Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění
Tvarožník z libereckého DOKu
Další oceněnou regionální potravinu Libereckého kraje je koláč tvarožník. Vydáme se za ním do liberecké kavárny, pekárny a pražírny DOK.
„Cukrářské výrobky včetně cukrovinek“, to je další kategorie soutěže regionálních potravin Libereckého kraje. Komisi nejvíc zachutnal tvarožník, a tak nás redaktor Jaroslav Hoření zavede ke stolku liberecké kavárny DOK, odkud můžou návštěvníci sledovat cukrářskou výrobu nejen tvarožníku. Jeho tajemství prozradily Klára Schläferová a Svatava Štětkářová.
Související
-
Jak rozumět etiketám. Čím kratší složení potravinářského výrobku, tím lepší, říká poradkyně
Většina lidí etikety na potravinách nečte, nebo jim nerozumí, jsou plné údajů. Jak se v nich zorientovat? S nutriční poradkyní Irenou Šedivou si povídala Iveta Kalátová.
-
Potraviny je možné reklamovat podobně jako jiné zboží. Zeptali jsme se v dTestu, jak na to
Některé potraviny se rychle kazí, i přesto je lze reklamovat. Kdy jsou potraviny vadné? A jak je reklamovat? Redaktorka Barbora Kvapilová se ptala právníka Matěje Svojtky.
-
Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje
V seriálu si můžete poslechnout příběhy 9 nových hrdých držitelů značky Regionální potravina Libereckého kraje, které se slavnostně předávaly 16. září v Liberci.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.