Seznamte se s elektromobily

Elektromobily pomalu ale jistě pronikají do běžného silničního provozu. A tak je načase se s nimi blíže seznámit.

Čtěte také

V prvním díle seriálu o elektromobilech si připomeneme jejich historii, zkusíme první svezení a zeptáme se na cenu.

V dalším díle zjistíme, jak se liší řízení elektromobilů a aut se spalovacími motory a také otevřeme problematiku dobíjení.

V seriálu týdne nás seznamuje s elektromobily redaktor Jaroslav Hoření. A protože příprava seriálu i pro něj byla seznamováním s auty na baterky, než sám usedl za volant, nechal se povozit na zkušebním okruhu v Bělé pod Bezdězem.

Budeme se věnovat i parkování elektromobilů v podzemních garážích. Seriál uzavřeme pohledem odborníka z praxe, automechanika a elektrotechnika, kterého se zeptáme, zda má smysl pořídit si elektromobil už dnes a co dělat při dopravní nehodě.

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.