Pstruzi na cibuli a slanině
Tento rybí recept našich babiček je na pstruhy na cibuli a slanině. A také o praktikách lovu ryb do sítí.
Ingredience
- 4 pstruzi
- 2-3 cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- sůl
- tlučený pepř
- majoránka
- kmín
- kousek másla
Cibuli oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka, nebo půlkolečka a rozložíme do pekáče vytřeného máslem. Poklademe kousky slaniny. Omyté a osušené pstruhy zevnitř i zvenku osolíme a okmínujeme. Do břišní dutiny vložíme plátek slaniny a naskládáme je do pekáče. Malinko podlijeme vodou. Vložíme do trouby (nezakryté) a upečeme. Podáváme s chlebem, nebo vařeným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka