Pouťové uši z Pojizeří

V receptech našich babiček si připomeneme jedno pouťové pečivo, které mělo místo v regionu Pojizeří. Byly to pouťové uši, které doplňovaly tradiční pouťové koláče. Recept vybrala Vladimíra Jakouběová a natočil redaktor Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • ½ kg žitné mouky
  • ¼ kg tlučeného cukru
  • ¼ kg medu
  • 3 vejce
  • 1 lžička vody
  • lžička skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 20 mletých hřebíčků
  • lžička anýzu

Ze surovin vypracujeme na vále těsto a necháme ho v chladu do druhého dne odpočinout. Pak je vyválíme na tenkou placku, ze které vykrájíme skleničkou kolečka. Dáme péct na plech a jakmile zrůžoví, tak je vytáhneme a teplé stočíme do kornoutků. Ty necháme asi týden uležet. Kornoutky plníme vomastou z pišingrů a másla a zaléváme čokoládou.