Pohanková kaše se slaninou a sýrem
V receptech našich babiček si připomeneme důležitost snídaní v selských staveních a dozvíme se jak připravit pohankovou kaši se slaninou a sýrem.
Ingredience
- ¼ kg pohanky
- 4 dkg sádla
- 5 dkg strouhaného tvarohového sýra
- 5 dkg slaniny
- sůl
Pohanku zalijeme vodou na prst vysoko, osolíme a uvaříme do měkka. Kaši rozdělíme na talíře, omastíme sádlem a uškvařenou slaninou a hustě posypeme nastrouhaným hořčákem (pikantním tvarohovým sýrem) nebo tvrdým tvarohem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka