Podkrkonošský hunc
V dobách našich babiček byli lidé hodně pověrčiví, ale také víc spojeni s přírodou. Hned několik příkladů zazní v receptech našich babiček spolu s návodem na hunc, pokrm z brambor a krup.
Ingredience
- 40 dkg brambor
- 20 dkg krup
- 10 dkg slaniny
- česnek podle chuti
- majoránka
- škvařené vepřové sádlo
- kmín
- sůl
Uvaříme brambory s kmínem a solí doměkka a nakrájíme na kostičky, kroupy uvaříme v osolené vodě. Slaninu uškvaříme. Vše smícháme a dokořeníme majoránkou, lisovaným česnekem, dosolíme dle chuti. Hmotu dáme do vymazaného pekáčku, potřeme jemně sádlem a dáme zapéct dorůžova. Podáváme s nakládaným červeným zelím, nebo červenou řepou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka