Podkrkonošský dumlík s červenou řípou
S recepty našich babiček zavítáme do podhůří Krkonoš, kde se pěstoval dumlík, tak místní říkají tuřínu, který vařili s červenou řepou.
Ingredience
- 2 bulvy tuřínu
- 3 menší bulvy červené řepy
- 2 cibule
- 2 mrkve
- tymián
- sůl
- pepř
- máslo
- sádlo
- kousek čerstvého kozího sýra
Tuřín, červenou řepu, cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, přidáme snítky tymiánu, osolíme, opepříme a promícháme. Pekáček vymažeme sádlem, přendáme na něj zeleninu a pokapeme rozpuštěným máslem. Pečeme asi ¾ hodiny. Upečenou zeleninu vyndáme z trouby, rozdělíme na talíře a posypeme kozím sýrem. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.