Podkrkonošský dumlík s červenou řípou

S recepty našich babiček zavítáme do podhůří Krkonoš, kde se pěstoval dumlík, tak místní říkají tuřínu, který vařili s červenou řepou.

Ingredience
  • 2 bulvy tuřínu
  • 3 menší bulvy červené řepy
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • sádlo
  • kousek čerstvého kozího sýra

Tuřín, červenou řepu, cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, přidáme snítky tymiánu, osolíme, opepříme a promícháme. Pekáček vymažeme sádlem, přendáme na něj zeleninu a pokapeme rozpuštěným máslem. Pečeme asi ¾ hodiny. Upečenou zeleninu vyndáme z trouby, rozdělíme na talíře a posypeme kozím sýrem. Podáváme s chlebem.