Placky z brambor a celeru

Vůni a chuť pečených brambor mají mnozí spojenou s dětstvím. Patřily ke sklizni brambor, o které budou hovořit Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření. A recept, který přidají, nebude na pečení brambor v ohni, to zvládne snad každý sám, ale na placky z brambor a celeru.

Ingredience
  • ½ kg brambor
  • 20 dkg celeru
  • 2 vejce
  • 2 dcl mléka
  • 10 dkg hrubé mouky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • 1 cibule
  • bylinky

Brambory i celer oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K zelenině přidáme vajíčka, mléko, mouku, rozmačkaný česnek a sůl. Vzniklou směs dobře promícháme a pečeme z ní na pánvi placičky. Zapečené posypeme nasekanými bylinkami. Podáváme s chlebem, nebo samotné. Výborné jsou i studené.