Placky z brambor a celeru
Vůni a chuť pečených brambor mají mnozí spojenou s dětstvím. Patřily ke sklizni brambor, o které budou hovořit Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření. A recept, který přidají, nebude na pečení brambor v ohni, to zvládne snad každý sám, ale na placky z brambor a celeru.
- ½ kg brambor
- 20 dkg celeru
- 2 vejce
- 2 dcl mléka
- 10 dkg hrubé mouky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- 1 cibule
- bylinky
Brambory i celer oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K zelenině přidáme vajíčka, mléko, mouku, rozmačkaný česnek a sůl. Vzniklou směs dobře promícháme a pečeme z ní na pánvi placičky. Zapečené posypeme nasekanými bylinkami. Podáváme s chlebem, nebo samotné. Výborné jsou i studené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?