Perník s jabčaty z Vysocka
Už naše babičky věděly, že při pečení moučníků velmi záleží na dobré mouce. Ta se čistila a třídila pomocí sít, které nemohly chybět ve stavení. Právě o nich bude povídání Jaroslava Hořeního s Vladimírou Jakouběovou, kteří pro nás má recept na perník s jabčaty.
Ingredience
- 45 dkg polohrubé mouky
- 2 lžičky sody
- ¼ kg cukru
- 1 lžíce koření do perníku
- 3 velká jablka
- 15 dkg másla
- 2 dcl mléka
- 3 vejce
V míse smícháme mouku se sodou, kořením a cukrem, přidáme rozpuštěné mádlo, mléko a vejce a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka i se slupkou. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě. Před podáváním vychladlý moučník pocukrujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka