Perník s jabčaty z Vysocka

Už naše babičky věděly, že při pečení moučníků velmi záleží na dobré mouce. Ta se čistila a třídila pomocí sít, které nemohly chybět ve stavení. Právě o nich bude povídání Jaroslava Hořeního s Vladimírou Jakouběovou, kteří pro nás má recept na perník s jabčaty.

Ingredience
  • 45 dkg polohrubé mouky
  • 2 lžičky sody
  • ¼ kg cukru
  • 1 lžíce koření do perníku
  • 3 velká jablka
  • 15 dkg másla
  • 2 dcl mléka
  • 3 vejce

V míse smícháme mouku se sodou, kořením a cukrem, přidáme rozpuštěné mádlo, mléko a vejce a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka i se slupkou. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě. Před podáváním vychladlý moučník pocukrujeme.