Hřebíčková tinktura
V kuchyních našich babiček se vařily nejen dobroty, ale také oléčovadla. Například hřebíčková tinktura, takže vlastně také něco na zub, ale bolavý.
Ingredience
- 2 lžíce nadrceného hřebíčku
- 3 dcl francovky
Hřebíček zalijeme francovkou, nádobu uzavřeme a necháme dva až tři týdny macerovat. Každý den důkladně protřepeme. Pak scedíme přes kávový filtr, dáme do tmavé sklenice a dobře uzavřeme.
Tinkturou potíráme bolavý zub nebo lžičku hřebíčkové tinktury smícháme s 1 dcl studené převařené vody a hotovou směsí kloktáme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka