Babiččina pečená omeleta s jahodami
Na závěr školního roku připomeneme, jak to se školou bývalo v dobách našich babiček a Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k tomu přidají recept na pečenou omeletu s jahodami.
Ingredience
- 3 vejce
- 3 lžíce tlučeného cukru
- 3 lžíce hrubé mouky
- špetka soli
- na naplnění: jahodový džem, pokrájené jahody
Bílky ušleháme se špetkou soli, pak přidáme cukr, žloutky, a vše šleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto vlijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali máslem. Upečeme, hlídáme, abychom nepřepekli. Potom omeletu stáhneme na talíř, potřeme řidším jahodovým džemem a půlku moučníku poklademe plátky jahod. Přehneme, pocukrujeme, ozdobíme jahodami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka