Vaječný vyběhlík s jablky
V receptech našich babiček se dozvíme, jak si hospodyně poradily s vykoledovanými vajíčky, i pro vás může být inspirací recept na vaječný vyběhlík s jablky.
- 6 vajec
- ¼ l mléka
- 10 lžic polohrubé mouky
- špetka soli
- ½ kg jablek
- tuk na vymazání formy
- tlučený cukr s vanilkou nebo skořicí
Do prosáté mouky postupně přiléváme mléko rozkvedlané se solí a vejci. Hladké těstíčko v hustotě asi jako na palačinky vlijeme do pekáče s rozehřátým olejem, poklademe oloupanými tenkými plátky jablek. Pečeme v horké troubě, až těsto vyběhne nahoru a okraje se zbarví dozlatova. Upečený vyběhlík podáváme sypaný moučkovým cukrem s vanilkou nebo skořicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.