Škvarkové kousky se zelištěm
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou význam svátku sv. Řehoře a k zakousnutí přidají recept na škvarkové kousky se zelištěm.
Ingredience
- 1/2 kg kysaného zelí
- 1/2 kg hladké mouky
- 4 dkg vepřového/kachního sádla
- 2 vejce
- 2 hrsti vepřových škvarků
- kmín
- pepř
- sůl
Zelí drobně nakrájíme, přidáme stejné množství hladké mouky, 4 deka vepřového nebo kachního sádla, dvě celá vejce, 2 velké hrsti mletých vepřových škvarků, lžičku soli a přiměřeně kmín a pepř. Z vypracovaného, tence vyváleného těsta vykrajujeme kolečka nebo čtverečky a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.