Babiččina masopustní tlačenka
Mezi zabijačkové dobroty, které patří k masopustu, určitě náleží tlačenka a kromě receptu na její přípravu se dozvíme i něco o proměnách masopustu.
Ingredience
- 3 vepřové nožičky
- 2 vepřová kolena
- 2 vepřové ledvinky
- 1/2 vepřové hlavy
- 1/2 kg vepřové plece
- vepřové srdce
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- bobkový list
- nové koření
- sáčky na tlačenku
Nožičky, hlavu, kolena, ledvinky a plecko pořádně očistíme, a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme tak dlouho, až jde maso od kosti. Uvařené maso necháme vystydnout. Pak nakrájíme na kousky. Kůže z kolen umeleme spolu s česnekem (asi 2 hlavičky) a přidáme k nakrájenému masu. Na 3 kg masa přidáme hrst soli, hrst majoránky, hrst pepře. Maso zalijeme vývarem, promícháme, naplníme do sáčků na tlačenku a dáme chladit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka