Babiččin fazolový hrnec
Už na Vás dýchlo kouzlo Vánoc? K povídání o předvánoční době před 100 a více lety Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na fazolový hrnec.
Ingredience
- 30 dkg bílých fazolí
- 200 g uzeného bůčku, nebo klobásy
- 4 dkg tuku
- 1 velká cibule
- lžíce hladké mouky
- lžička mleté sladké papriky
- sůl
- česnek
Den předem namočíme fazole, vodu nesléváme, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, nebo klobásu a zvolna dohromady vaříme, až je obojí měkké. Potom zahustíme růžovou cibulovou zásmažkou, do které jsme před dokončením přidali papriku. Obojí ještě dohromady povaříme, podle chutí osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka