Hořčičná hovězí líčka v cibuli podle receptu z fary
V receptech našich babiček celkem pravidelně střídáme měšťanskou a vesnickou kuchyni, ale někdy zavítáme i na fary. Farní kuchařky byly totiž vyhlášené, jak se můžete přesvědčit s Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením v receptu na hořčičná hovězí líčka v cibuli.
- 1 kg hovězích líček
- 6-8 cibulí
- hořčice
- hladká mouka
- sádlo
- sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozprostřeme ji do pekáčku. Očištěné maso ze všech stran osolíme a potřeme hořčicí. Zlehka obalíme v mouce, otřepeme, prudce opečeme na oleji a položíme na cibuli. Nepodléváme, cibule pustí šťávu. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 3-4 hodiny, dokud není maso úplně měkké.
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo batátovou kaší s pohankou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.