Vepřové maso se zeleninou a jabčaty
Na babičky říkaly: „Denně jedno jabko je nad všechny dochtory ”. Tak si z tohoto téměř mýtického ovoce něco dobrého připravíme podle receptáře našich babiček.
Ingredience
- ¾ kg vepřového plecka
- ¼ kg celeru
- 3 mrkve
- 3 jablka
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
- ¼ l vývaru
- ¼ l jablečného moštu
- sůl
- sádlo
- hladká mouka
Na sádle osmahneme mrkev, celer, přidáme maso, vodu a koření a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a zalijeme vývarem, přidáme jablka, jablečný mošt a povaříme. Nakonec omáčku propasírujeme a dáme na maso. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.