Pojizerský bandorák se zelištěm
Mezi tradiční pokrmy našeho regionu rozhodně patří brambory a z nich macek, bába, vožďouch, hanušky nabo bandorák. To jsou jen některé z názvů pro různé bramboráky.
Ingredience
- 1 kg syrových oloupaných brambor
- 30 dkg kysaného zelí
- 3 vejce
- 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
- hrst ovesných vloček
- větší špetka soli
- lžička majoránky
- 5 stroužků česneku
- sádlo na smažení
Zelí scedíme a pokrájíme na drobnější kousky. Brambory nastrouháme najemno. Smícháme je se zelím, celými vejci, moukou a ovesnými vločkami. Osolíme, okořeníme majoránkou a rozmačkaným česnekem. Na rozpáleném oleji smažíme bramboráky z obou stran dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.