Svatební krupicová kaše
Krupicovou kaši máme většinou spojenou s dětstvím, ale v dobách před 100 a více lety to byl i svatební pokrm. A právě přípravě krupicové kaše se věnují Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Dva litry mléka se procedí, osolí a na pekáči svaří. 6 dekagramů (4 loty) mandlí se spaří, oloupe a hrubě rozseká, tolik též hrozinek velkých s cukrem a máslem se přidá do mléka. Všechno se svaří. Když přišlo mléko do varu, zasype se přiměřeným množstvím krupice. Na míse se polije rozpáleným máslem a posype perníkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.