Hvězdičky čokoládové
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přiblíží, jaké suroviny měly naše babičky k dispozici k přípravě vánočního cukroví a jak pečou čokoládové hvězdičky.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenaly dovobé kuchařky:
Dej do rendlíčku 1/2 kg cukru, 1/2 kg neoloupaných, jemně tlučených mandlí a několik lžic vody na plotnu; když se všechen cukr rozpustil, vmíchej do té hmoty 6 dkg proseté skořice, 10 dkg strouhané čokolády a ze 3 citronů jemně sekanou kůru, tři to vše tak dlouho na plotně, až to těsto jest dost vlhké a drží pohromadě, pak ho dej na vál, podsyp co možná nejméně moukou, vyválej ho na 1 cm tloušťky a vykroj hvězdičky. Pec je na máslem pomazaném plechu při mírném ohni. Pak utři bílek s cukrem a pomaž je tím.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka