Domácí jaternice
Nedávno jsme s Vladimírou Jakouběovou vyzkoušeli žemle do jaternic a tentokrát se pustíme do této zabijačkové dobroty. A také si připomeneme masopustní veselice. Natáčel Jaroslav Hoření.
Uvař plíčky vepřové, srdce, slezinu s kusem masa; když to vychladne, přidej k tomu syrová játra a rozsekej všecko na drobno. Přidej žemličky ve vodě máčené, kůru citrónovou, drobně rozsekanou, nové koření, zázvor, majoránku, sůl a dobře rozetřený česnek; můžeš také přidati sádlo v polévce povařené a drobně rozkrájené. Tím nadívej pak vyčištěná střívka a jaternice vař v polévce. Podávej s chlebem a strouhaným křenem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.