Bramborové placky se zelím podle receptu z Pojizeří
Nějakou Lucii zná asi každý, ale obchůzky Lucek jsou už zapomenuté. Právě tuto tradici nám Vladimíra Jakouběová připomene spolu s receptem na bramborové placky se zelím. Natáčel Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 1 kg syrových oloupaných brambor
- 30 dkg kysaného zelí
- 3 vejce
- 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
- velká hrst ovesných vloček
- větší špetka soli
- lžička majoránky
- 5 stroužků česneku
- sádlo na smažení
Zelí scedíme a pokrájíme na drobnější kousky. Brambory nastrouháme najemno. Smícháme je se zelím, celými vejci, moukou a ovesnými vločkami. Osolíme, okořeníme majoránkou a rozmačkaným česnekem. Na rozpáleném sádle smažíme bramboráky z obou stran dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka