Řepáčky podle receptu z Vysocka
I když se dnes červená řepa na zahradách moc nevidí, oblibě se těší. A tak vám třeba bude inspirací recept z kuchyní našich babiček na řepáčky. Co to je, vysvětlí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 2 větší červené řepy
- 3 vejce
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- česnek
- 2-3 lžíce strouhanky
- sádlo na smažení
Řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme majoránku, rozmačkaný česnek a celá vejce. Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vzniklo těsto konzistencí jako na bramboráky. Na rozpálenou pánev potřenou tukem položíme lžíci těsta, rozetřeme a placičku krátce osmažíme z obou stran.
Můžeme jíst samotné, případně polité osolenou kysanou smetanou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka