Nastavený zeleninový hrnec
V receptech našich babiček připomeneme historii dýní, a pokud vám někde na kompostu, či v jiném koutku zahrádky roste, a nevíte co s ní, může se hodit recept na zeleninový hrnec.
- 4 brambory
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 10 růžičkových kapustiček
- 1/2 menší dýně
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- troška sádla
- sůl
- pepř
Na másle s troškou sádla osmahneme na drobno nasekanou cibulku. Přidáme na kostky nakrájenou petržel a mrkev a vše spolu chvíli smažíme. Po chvíli přidáme nakrájené oškrábané brambory a vše dusíme. Když je zelenina téměř měkká přidáme nakrájenou dýni. Ochutíme pepřem, paprikou a solí, podlijeme trochou horké vody. Nakonec přidáme růžičkovou kapustu. Zamícháme a pod pokličkou dodusíme do měkka. Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.