Nastavený zeleninový hrnec
V receptech našich babiček připomeneme historii dýní, a pokud vám někde na kompostu, či v jiném koutku zahrádky roste, a nevíte co s ní, může se hodit recept na zeleninový hrnec.
- 4 brambory
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 10 růžičkových kapustiček
- 1/2 menší dýně
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- troška sádla
- sůl
- pepř
Na másle s troškou sádla osmahneme na drobno nasekanou cibulku. Přidáme na kostky nakrájenou petržel a mrkev a vše spolu chvíli smažíme. Po chvíli přidáme nakrájené oškrábané brambory a vše dusíme. Když je zelenina téměř měkká přidáme nakrájenou dýni. Ochutíme pepřem, paprikou a solí, podlijeme trochou horké vody. Nakonec přidáme růžičkovou kapustu. Zamícháme a pod pokličkou dodusíme do měkka. Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.