Máslové kedlubny s karotkou
Máslové kedlubny s karotkou, to je další dobrota z receptářů Vladimíry Jakouběové, která nám přiblíží i původ a další využitá kedluben. Recepty našich babiček připravuje redaktor Jaroslav Hoření.
- 60 dkg kedluben
- 8 mrkví
- 3 jarní cibulky
- sůl
- špetka cukru
- muškátový oříšek
- zelená petrželka
- 5 dkg přepuštěného másla
- 1 dcl smetany
Očištěné kedlubny nakrájíme na stejnoměrné plátky. Mladé listy z kedluben nevyhazujeme, ale krátce je spaříme a necháme stranou. Mrkev nakrájíme na kolečka a spodní část cibulek také. Na másle osmahneme cibulky a mrkev, pak přidáme kedlubny a cukr. Po chvilce posypeme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme, přidáme petrželku a zalijeme vše smetanou. Necháme pod poklicí krátce podusit. Podáváme s vařenými bramborami. Na talíři ozdobíme zelenými lístky kedluben.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.