Marmeláda z jeřabin

Jedním z nejkrásnějších stromů podzimu je jeřáb. Červené jeřabiny nejen skvěle vypadají, ale také zajímavě chutnají. Naše babičky z nich připravovaly třeba marmelády. Jak na to, poradí Vladimíra Jakouběová. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 1 kg očištěných jeřabin
  • 1 kg cukru
  • 15 ks hřebíčků
  • kousek skořice

Jeřabiny dobře omyjeme, dáme do pekáče a zalijeme malým množství vody, přidáme koření a v troubě podusíme v zakrytém pekáči asi 1 hodinu. Když jsou plody měkké, propasírujeme je přes sítko do kastrolu, přidáme cukr a svaříme do husta. Jakmile začne marmeláda houstnout, plníme ještě horký rozvar do skleniček, sklenice uzavřeme a dáme do chladna.