Králík na bramborách se smetanou
I v máji platí, že láska prochází žaludkem a tak se Vladimíra Jakouběová s Jaroslavem Hořením budou věnovat nejen dárečkům z lásky, ale i přípravě králíka na bramborách se smetanou.
- 1 králík
- 10 - 12 brambor
- ¼ l smetany
- sůl
- drcený kmín
- paprika
- sádlo
Oloupané brambory rozkrájíme na osminky, vyložíme jimi vymazaný pekáč, osolíme a okmínujeme. Králíka naporcujeme na menší kousky, omyjeme, osušíme a každý kousek ze všech stran osolíme. Maso naskládáme na brambory a posypeme paprikou. Zalijeme smetanou, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Asi za hodinu odkryjeme a dopečeme doměkka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.