Koleno na zelí
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept na koleno na zelí a ještě představí praci šlejfířů.
- 1 vepřové uzené koleno
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- mletá paprika
- kmín
- ½ kg kysaného zelí
Koleno omyjeme, osušíme a kůži jako mřížku nakrájíme do hloubky asi 1 cm. Dno pekáče vytřeme sádlem, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a na ni položíme koleno, které ze všech stran posypeme paprikou a kmínem. Podlijeme trochu vody a přikryté dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu do změknutí.
Měkké koleno vyndáme z pekáče, do výpeku nasypeme scezené zelí a promícháme. Na zelí položíme koleno a už bez pokličky vrátíme do trouby. Pečeme ještě asi půl hodiny. Upečené vykostíme a nakrájíme na porce. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka