Karbanátky ze zbytků
Pokud vám doma zbylo maso z nedělní pečeně, můžete z něj vykouzlit karbanátky. Recept jak se zbytky masa zpracovávaly na konci 19. století ve městech, připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Zbytky masa z různých pečení se drobně rozsekají a promíchají s houskou namáčenou v mléce i strouhanou cibulí; k tomu dej 2 vejce, zázvor, pepř, nové koření, citronovou kůru, sůl; vše dobře promíchej a udělej karbanátky. Ty pak omoč ve vejci, obal v rozstrouhané housce a na sádle je usmaž.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.