Hřebíčková tinktura
V kuchyních našich babiček se vařily nejen dobroty, ale také oléčovadla. Například hřebíčková tinktura, takže vlastně také něco na zub, ale bolavý.
Ingredience
- 2 lžíce nadrceného hřebíčku
- 3 dcl francovky
Hřebíček zalijeme francovkou, nádobu uzavřeme a necháme dva až tři týdny macerovat. Každý den důkladně protřepeme. Pak scedíme přes kávový filtr, dáme do tmavé sklenice a dobře uzavřeme.
Tinkturou potíráme bolavý zub nebo lžičku hřebíčkové tinktury smícháme s 1 dcl studené převařené vody a hotovou směsí kloktáme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.